Anonieme dode klokkenluider jeugdzorg

0
3091

De afgelopen tijd hebben ons meerdere verhalen bereikt over misstanden in de jeugdzorg. Vandaag verschijnt hierover een boek van een anonieme klokkenluider getiteld: Life behind the shadow in The Netherlands. Het persbericht meldt: ‘Een onbekende klokkenluider heeft jarenlang onderzoek gedaan naar misstanden binnen jeugdzorg in Nederland en vindt de transformatie op het vlak van zorg en jeugdzorg dringend nodig. Hij schrijft slechts één boek en hoopt dat dit boek en zijn dood de waarheid naar buiten brengen. Zijn dood kan anderen bevrijden.’

Het was de laatste wens van de overleden klokkenluider dat zijn boek zou worden uitgegeven. Hij wist dat hij ging sterven aan de gevolgen van kanker. Zonder dat iemand ervan op de hoogte was, heeft hij het manuscript geschreven en na zijn dood het door een goede vriend, die van niets wist, bij de uitgever laten afgegeven.

Vanaf 26 april is het boek van de overleden klokkenluider – die anoniem wilde blijven – in elke (online) boekwinkel te koop of te bestellen. Naar wens van de auteur gaat de netto-opbrengst van het boek naar het goede doel Stichting Opkomst voor het Kind.

Life behind the shadow in The Netherlands – De corruptie binnen Jeugdzorg
Auteur: Onbekende dode klokkenluider
ISBN: 9789492046239; 72 pag.
Uitgeverij Boekenindustrie: Veere en Velp
Prijs: € 10,-