donderdag, juni 20, 2019

Geen Doofpot | Klokkenluider

Niet iedereen mag zich zomaar klokkenluider noemen. Iemand die ‘klikt’ om er zelf alleen maar beter van te worden, vinden wij geen klokkenluider.

DOE MEE EN HELP DE KLOKKENLUIDERS.

Klokkenluider?

Een klokkenluider is iemand die een ernstige misstand herkent, deze misstand bij de leiding aan de orde stelt en ziet dat hiermee niets gebeurt. De melder wordt vervolgens tegengewerkt om de misstand te herstellen of verder aan te kaarten, en uiteindelijk komt de melder in zo’n groot moreel dilemma terecht dat hij of zij niet anders meer kan dan de publiciteit te zoeken. De typische klokkenluider wordt daarna in diskrediet gebracht, ontslagen, tegengewerkt, geïntimideerd. Er wordt een karaktermoord gepleegd, de melder wordt ongeloofwaardig gemaakt. Organisatie, overheden, pers werken hier vaak in samen. Soms vindt pas na jaren eerherstel plaats, als dat er al ooit komt.

Een klokkenluider is niet een rancuneus persoon die iemand anders een hak wil zetten, of iemand die een regeling heeft getroffen met geheimhouding en daarna ondanks een overeengekomen spreekverbod toch de publiciteit zoekt. Dit zijn geen klokkenluiders, maar niet integere personen met een persoonlijk doel.

Bent u een klokkenluider en wilt u een plek op ons podium? Laat het ons weten door een bericht via: melding@geendoofpot.nl

Of zet uw verhaal op papier en stuur het naar:

Stichting Geen Doofpot
PB8508
De Windturbine 7
3815 KP Amersfoort

Tijdens kantooruren zijn wij telefonisch bereikbaar via telefoonnummer:
085-8881444.
Een DM sturen via Twitter mag ook. Wilt u een afspraak maken voor een gesprek?
Dat kan; anonimiteit wordt gegarandeerd.

DOE MEE EN HELP DE KLOKKENLUIDERS.