zaterdag, januari 29, 2022

Geen Doofpot | Over Ons

GeenDoofpot gaat niet over ons, maar over de maatschappij waarin we leven, en klokkenluiders in het bijzonder. Maar u mag weten wie we zijn en waarom we dit doen.

[vc_custom_heading text=”Over ons”]

Initiatiefnemers van GeenDoofpot zijn Brian de Mello en Ben Paulides.

Ben speelt een rol in de lokale en provinciale politiek. Sinds begin jaren ’80 is hij als ondernemer actief met zijn technische bedrijven in de im- en export met Oost-Europa en Azië. Hij voelt zich betrokken als burger maar ook bij het ter verantwoording roepen van veroorzakers van misstanden. Transparantie en openheid zijn de basis.

[vc_custom_heading text=”Word nu supporter” font_container=”tag:h3|font_size:40|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes”]
[vc_btn title=”Naar crowdfunding” color=”white” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fgeendoofpot.nl%2Fcrowdfunding%2F|||”]

Brian is econoom en bijna twintig jaar werkzaam als zelfstandig ondernemer en redacteur. Tijdens een van zijn opdrachten kwam hij in contact met een paar klokkenluiders en sindsdien is zijn interesse gewekt. Hij vindt het schandalig dat in het ‘nette’ Nederland van vandaag doofpotten aan de orde van de dag zijn. Het grote geld lijkt overal mee weg te komen en iedereen blijft in verbazing toekijken.

Brian en Ben kwamen elkaar in het vrijwilligerswerk voor een patiëntenvereniging tegen en besloten de krachten te bundelen. GeenDoofpot wordt inmiddels gesteund door een groeiende groep bekende en onbekende Nederlanders, die slecht tegen onrecht kunnen. We noemen er een paar:

Catherine Keyl
– journalist/presentatrice –

Bram Bakker
– psychiater –

Ben van der Burg
– oud-topschaatser/columnist –

Mikkel Hofstee
– directeur Lifeguard, mede-oprichter Amsterdam City Swim – ‘Waarheidsvinding en vasthouden aan je waarden staan enorm onder druk in de huidige maatschappij. Ik steun graag initiatieven zoals GeenDoofpot die hier op de juiste manier aan bijdragen. Niet vanuit klikken, maar omdat we ons moeten kunnen blijven uitspreken en gesteund voelen als bepaalde grenzen overschreden worden. Ook als we het inhoudelijk niet eens zijn met de boodschapper.’

Jörgen Raymann
– cabaretier/presentator –
GeenDoofpot is een sympathiek en nodig initiatief!’

Dennis Heijn
– schrijver/ondernemer –
”In plaats van het omarmen van diegenen die een organisatie of samenleving willen verbeteren, wordt hun leven vaak onmogelijk gemaakt. Ze verdienen onze steun.”

Sander de Kramer
– journalist/schrijver –